Vaaliteemoistani

Maanantai 13.3.2017 klo 13:30 - Tiia Karpin


Varhaiskasvatus on tärkeää etenkin 4-6-vuotiaille lapsille. Tutkimusten mukaan 4-6-vuotiaat hyötyvät ikäisestänsä leikkiseurasta ja ovat kykeneviä toimimaan ryhmässä. Varhaiskasvatuksessa noudatetaan opetussuunnitelmaa, joten se on tavoitteellista toimintaa. Tämän vuoksi varhaiskasvatus kuuluu kaikille lapsille, ilman rajoituksia. Tällä hetkellä vanhemman työttömyyden tai vanhempainvapaan takia, lapsi saa olla 20 tuntia viikossa päiväkodissa. Sinänsä ok, mutta jos neljästä tunnista päivässä viettää 1-2 tuntia päiväunilla tai –levolla niin siinä ei ehkä aivan ehdi toteutua päivähoidon sisällölliset tai taidolliset tavoitteet lapsen kohdalla.

On tärkeää, että nuoria tuetaan peruskoulun jälkeen hakeutumaan jatko-opintoihin tai työharjoitteluun. Liian moni nuori jää tällä hetkellä ilman opiskelupaikkaa tai suunnitelmaa työelämään siirtymisestä. Tästä seuraa syrjäytymistä aivan liian varhain. On pidettävä huolta, että jokaisella nuorella peruskoulunsa päättävällä on jokin suunnitelma miten edetä opinnoissaan. Opiskelun merkitys on suuri, koska nykyään on vähän sellaista työtä tarjolla, johon ei edellytettäisi mitään koulutusta peruskoulun lisäksi.

Kannatan monipuolisia vapaa-ajan mahdollisuuksia vauvasta vaariin. Vapaa-ajan viettopaikat ja erilaiset urheilupaikat on pidettävä hyvässä kunnossa, jotta vantaalaiset voivat niissä käydä. Mukava harrastus ja mielekäs tekeminen ehkäisevät syrjäytymistä ja on tärkeää monessa mielessä. Vanhuksetkin tarvitsevat virikkeellistä toimintaa, että toimintakyky säilyy ja he voivat asua kotona mahdollisimman pitkään. Kotihoitoa on kehitettävä kuten myös erilaisia asumisen muotoja. Esimerkiksi ikäihmisten kimppa-asumisesta on hyviä kokemuksia.

Välttääksemme veronkorotukset, Vantaalle on saatava lisää asukkaita. Panostetaan siis laadukkaaseen asumiseen, varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja kouluihin. Saamalla yrityksiä Vantaalle, saadaan myös työpaikkoja. Tehdään Vantaasta houkutteleva paikka asua monipuolisine palveluineen ja rakennetaan asuinrakennusten lisäksi myös hyvää yhteishenkeä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini